Ποιοί πιστέυετε οτι έβαλαν της φωτιές;;;

ΔΕΙΤΕ

funny videos: wrestling videos:

Doodle

Για απ ευθείας επίσκεψη στο site μπορείτε να κάνετε clik στο banner: Doogle Gr Μια νέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ μηχανή αναζήτησης , με την υποστήριξη της Google , γίνεται 'εργαλείο' ώστε να συντελέσει ο καθένας μας από λίγο στο να βελτιωθεί κάπως το μέλον μας... Η μηχανή λέγεται doogle (αντί για Google) , και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μαύρη οθόνη και τα γκρί γράμματα. Το μαύρο χρώμα οθόνης κυριαρχεί , και έχει αποδειχθεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται μια οθόνη να απεικονιστεί σαν μαύρη είναι πολύ λιγότερη απο την ενέργεια που χρειάζεται η οθόνη για να απεικονισθεί σαν άσπρη (κλασσικό google). Στη διαπίστωση αυτή έφθασαν πολλές ερεύνες που θα βρείτε στο τμήμα "σχετικά" της doogle.gr Ολοι εμείς , το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι αντι για google.gr να χρησιμοποιούμε Doogle.gr. Μπορείτε να το θέσετε σαν 'home page' σας (υπάρχει σχετικό Link) , έτσι ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να πληκτρολογείται την διεύθυνση. Επιπρόσθετα , το http://www.doogle.gr προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα "αναζήτησης" σε πολλαπλά παράθυρα (Multi Doogle) , όπου μπορείτε να εκτελείτε ώς και 4 αναζητήσεις σε μία οθόνη. Φυσικά , πατώντας το σχετικό link των αποτελεσμάτων αναζήτησης , αυτά εμφανίζονται στο συγκεκριμένο παράθυρο της ίδιας οθόνης , χωρίς να χάνεται τα υπόλοιπα αποτελέσματα σας! Υιοθετήστε το Doogle , στηρίξτε την Ελληνική Προσπάθεια , και συμβάλετε σε ένα καλύτερο μέλλον. Για παρατηρήσεις , σχόλια , αλλά και προτάσεις , μπορεί ο καθένας σας να στείλει email στον διαχειριστή της ιστοσελλίδας mailto:webmaster@doogle.gr

Greek Wrestling Community promo

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Ορoλογίες wrestling

Μερικές ορολογίες εμφανίζονται τόσο συχνά σε αγώνες pro wrestling που οι περισσότεροι τις αντιλαμβάνονται σχεδόν μηχανικά. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τo Lord of Rings σας παραθέτει με μια μικρή επεξήγηση τις σημαντικότερες από αυτές. (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ)





Brand. Ένα ξεχωριστό show μέσα σε ένα promotion. Το WWE για παράδειγμα χωρίζεται σε 3 brands. RAW, Smackdown & ECW.

Countout. Όταν κάποιος παλαιστής μείνει έξω από το ρινγκ για περισσότερα από 10 συνεχόμενα μετρήματα του διαιτητή, αυτομάτως χάνει το ματς.

Disqualification (DQ). Όταν ένας από τους δύο παλαιστές επιτίθεται στον αντίπαλο του με τρόπο αντικανονικό για το είδος του ματς. Πχ, εάν δεν είναι extreme rules match δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, όπως αντικείμενα (καρέκλες, σφυριά, ζώνες κ.ο.κ). Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε ανθρώπινη εξωτερική παρέμβαση (managers, divas κτλ.). Σε περίπτωση που γίνει DQ σε αγώνα τίτλου, η ζώνη δεν αλλάζει χέρια.

Draft. Εμφανίζονται μόνο στο WWE. Πρόκειτε για ανταλαγή παλαιστών απο brand σε brand. Πχ απο το RAW στο ECW. Πάντα όμως μιλάμε για μετακίνηση στο ίδιο promotion.

Draw. Απλά ισοπαλία. Υπάρχουν περιπτώσεις που δύο παλαιστές κάνουν ταυτόχρονο pinfall ο ένας στον άλλο. Τι ίδιο ισχύει και για το countout.


Face. Τα… καλά παιδιά. Οι παλαιστές που θεωρούνται οι «καλοί» του shoe και δεν το εννοούμε παλαιστικά.

Feud. Οι σεναριακές βεντέτες – κόντρες – αντιπαλότητες των παλαιστών.

Gimmick. O σεναριακός χαρακτήρας που έχει κάθε παλαιστής. Πχ. νεκροθάφτης, βασιλιάς, ράπερ κτλ.
Heat. Η ανταπόκριση που έχει ένα ματς στους θεατές. Πχ. «Το main event είχε μεγάλο heat», σημαίνει ότι ο κόσμος υποστήριζε ένθερμα τις προσπάθειες των παλαιστών.

Heel. Τα κακά παιδιά. Αυτοί οι παλαιστές που αποδοκιμάζονται γιατί θεωρούνται «κακοί».

Ηouse show. Τα show που γίνονται σε διάφορες πόλεις εντός και εκτός ΗΠΑ και δεν έχουν τηλεοπτική μετάδοση. Συνήθως γίνονται σε μικρότερα γήπεδα.

Jobber. Λέγονται συνήθως οι αγνωστοι παλαιστές που γίνονται "σάκοι" του μποξ στα shows για τους... μεγάλους. Η λέξη ακούγεται ακκόμη και για γνωστούς παλαιστές που χρησιμοποιούνται απο τους σεναριογράφους προκειμένου να χάνουν απο άλλους ανερχόμενους.

Keyfabe. Ουσιαστικά πρόκειται για τα σενάρια (κυρίως του WWE) που ξεφεύγουν απο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και επεκτείνονται στην προσωπική ζωή των παλαιστών-χαρακτήρων. Τις περισσότερες φορές δημιουργούνται κυρίως για να εξηπηρετήσουν κάποιες απουσίες. O Cena πχ. υποτίθεται οτι μαχαιρώθηκε το 2004 σε ένα μπαρ απο κάποιο μπράβο του Carlito. Στην πραγματικότητα έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να δικαιολογηθεί σεναριακά η απουσία του Cena απο τα ρινγκ για τα γυρίσματα της ταινίας "The Marine".

Main Event. Κάτι σαν το μεγάλο ντέρμπι. Το κορυφαίο ματς της βραδιάς.

Pay Per View (PPV). Μεγάλα τηλεοπτικά show, τα οποία οι τηλεθεατές πρέπει να πληρώσουν εξτρά στο κανάλι που τα μεταδίδει για να τα παρακολουθήσουν.

Pinfall ή pin. Ο πιο κλασικός τρόπος για να πάρεις μια νίκη. Βάζεις τον αντίπαλο σου κάτω (να ακουμπάνε και οι δύο ώμοι) μέχρι ο διαιτητής να μετρήσει 1…2…3.

Promo. Ότι δεν αφορά το παλαιστικό κομμάτι και έχει να κάνει με το χτίσιμο ενός storyline. Πχ, όταν οι παλαιστές βγαίνουν στο ρινγκ και μιλάνε στο μικρόφωνο προκαλώντας τα συναισθήματα του κοινού (μίσος, λατρεία κτλ). Επίσης promo χαρακτηρίζονται τα video πριν απο μεγάλους αγώνες που διαφημίζουν τα επερχόμενα ματς.

Promotion. Ελληνιστί θα μπορούσαμε να το πούμε και διοργάνωση. To WWE, το TNA, το ROH, το ΝΟΑΗ κ.ο.κ είναι ξεχωριστά promotions.

Push. Όταν ένας παλαιστής προωθείται και προβάλλεται συνεχώς απο την εταιρία και τους σεναριογράφους.

Storyline. Τα σενάρια που γράφονται για να εξελίσσονται οι αγώνες.

Submission. Λαβή υπογής. Ο παλαιστής που τη δέχεται αν δεν μπορεί να τη σπάσει ζητά απο τον διαιτητή να διακόψει το ματς σε βάρος του, χτυπώντας το χέρι στο ρινγκ.


Tap Out. Η παράδοση ενός παλαιστή σε μία κίνηση υποταγής. Συνεχόμενα χτυπήματα στο ρινγκ για να δείξει στον διαιτητή ότι παραδίνετε.

Vacate. Όταν θέλουμε να πούμε πως μια ζώνη είναι διεκδικήσημη. Πχ. ένας πρωταθλητής αποχωρεί λόγω τραυματισμού και παραδίδει τον τίτλο του. Αυτόμάτως η ζώνη είναι vacated. Δηλαδή χωρίς κάτοχο και διεκδικούμενη.



Πηγή:www.lordofrings.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: