Εύκολο νόστιμο και θρεπτικό τρώγεται όλες τις ώρες και
φτιάχνεται εύκολα με ένα μόνο σκεύος. Ιδανικό για μαγειρική στο ύπαιθρο
με καραβάνα και γκαζάκι.
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
1 κούπα τσαγιού νερό
4 κούπες γάλα πλήρες
½ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
Βανίλια
Κανέλα
1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10
λεπτά
2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε
να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το
ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10 -15 λεπτά
ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη
βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου