Μπριάμ
Πανεύκολη συνταγή!
Κόβουμε τα υλικά, όλα μέσα στο ταψί και στο φούρνο για ψήσιμο. Δε
γίνεται απλούστερα!
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
3 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε μελιτζάνες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τις πατάτες σε μέτρια
κομμάτια και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Τα βάζουμε όλα σε ελαφρά λαδωμένο
πυρέξ ή ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματάκια με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε
μέσα το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό. Προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τα κομμένα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας και συμπληρώνουμε
λίγο νερό έτσι ώστε να υπάρχει μία στρώση ζουμιού στον πάτο.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (200) για 40 λεπτά. Κατά τη
διάρκεια του ψησίματος τσεκάρουμε αν έχει εξατμιστεί το ζουμί και
συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο. Φυλάσσεται μερικές μέρες στο ψυγείο και μπορεί
να χρησιμοποιηθεί και σαν γέμιση σε σάντουιτς με τυρί φέτα και ελιές.
Καλό μαμ με το μπριαμ!
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου