ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Για 4-6 άτομα
Προετοιμασία & ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά:
6 αυγά
300 γραμμ. στήθος κοτόπουλου
150 γραμμ. μανιτάρια κονσέρβα
5 κουταλιές λευκό κρασί
3 πρέζες αποξηραμένο θυμάρι
μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης στο ξίδι
μία κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι
Η
προετοιμασία: Βράστε το στήθος σε αλατισμένο νερό ( μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε περισσεύματα από κοτόπουλο ήδη μαγειρεμένο ).
Στραγγίστε το, αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το σε μικρά
κομμάτια. Στραγγίστε, ξεπλύνετε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Για τη γέμιση: Ρίξτε σ' ένα τηγάνι 2 κουταλιές μαργαρίνη και
σοτάρετε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ρίξτε το κρασί, όταν εξατμιστεί
προσθέστε το θυμάρι και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Ξεπλύνετε καλά την
πιπεριά, σκουπίστε και ψιλοκόψτε την. Ανακατέψτε το μείγμα κοτόπουλου
με το μισό μαϊντανό και την πιπεριά. Για την ομελέτα: Χτυπήστε τα αυγά
με αλάτι και πιπέρι. Λιώστε 2 κουταλιές μαργαρίνη σ' ένα τηγάνι, ρίξτε
τα αυγά, τηγανίστε την ομελέτα από την κάτω πλευρά, σβήστε τη φωτιά,
σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε την ομελέτα μέχρι να πήξει. Έπειτα βάλτε
την πάνω σε μια πιατέλα. Ρίξτε τη γέμιση, διπλώστε την και σερβίρετέ τη
γαρνιρισμένη με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
[Για 2 ομελέτες]
4 αβγά
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας κοφτή βούτυρο
1 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
300 γρ. ανθότυρο
6-7 κομμάτια λιαστή ντομάτα σε λεπτές λωρίδες
2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε
σε ένα τηγάνι το βούτυρο με το λάδι και ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα.
Όταν φορμαριστεί η ομελέτα, τη γυρίζετε στο τηγάνι με τη βοήθεια ενός
πιάτου και την αφήνετε να ψηθεί από την άλλη πλευρά. Τηγανίζετε με τον
ίδιο τρόπο και τη δεύτερη ομελέτα.
2. Αναμειγνύετε το ανθότυρο με τη
λιαστή ντομάτα και τον βασιλικό ή τον μαϊντανό. Μοιράζετε το μείγμα
στις δύο ομελέτες, τις διπλώνετε στα δύο και τις σερβίρετε ζεστές.
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου