Τυρόπιτα με
μπεσαμέλ
Υλικά:
1 κιλό φέτα
αλάτι και πιπέρι
6
αυγά
2 φλυτζάνια βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα
εβαπορέ
1 φλυτζάνι νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό
φύλλο
Τρόπος παρασκευής
Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα
πηρούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε
το βούτυρο
Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο
Ζεστένετε το γάλα
διαλυμένο στο νερό
Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι
ανακατεύοντας συνεχώς
Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το
γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί
το προηγούμενο
Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και
ανακατεύετε
Ρίχνετε στο μίγμα του τυριού την μπεσαμέλ
Βουτυρώνετε το
ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το
βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το μίγμα
της μπεσαμέλ και του τυριού και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο
από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά
που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα
σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο
φούρνο
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου