Υλικά
* 250 gr. μέλι
* 100 gr. ζάχαρη
* 1/2 κουταλάκι κανέλλα
* 1 πρέζα γλυκάνισο
* 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
* 1 πρέζα λουλούδι μοσχοκάρυδου
* 1 πρέζα κάρδαμο
* 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
* 500 gr. αλεύρι
* 2 αυγά
* 5 κουταλιές λάδι
* 15 gr. σόδα
* Μαρμελάδα για τη γέμιση
Ετοιμασία
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμετο μέλι, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
2. Οταν λειώσει η ζάχαρη αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ζυμώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
4. Απλώνουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ-πατ (ή με ένα ποτήρι) εις διπλούν και ενώνουμε τα δύο μέρη με μαρμελάδα, την οποία
5. ΔΕΝ αραιώνουμε με τίποτα γιατί θα μπει στο φούρνο.
6. Ψήνουμε στους 200°;C για 10 λεπτά.
Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με ένα γλάσσο ζάχαρης ή με κουβερτούρα.
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου