Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007
Γλυκό σοκολάτας
Γλυκό
σοκολάτας
200 γραμ. αλεύρι
250 γραμ. ζάχαρη
¼ λίτρου γάλα
5 αβγά
1 κουτί κακάο 125 γραμ.
½
κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες (τα μικρά άσπρα στρογγυλά κουτάκια με το κόκκινο καπάκι)
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
Τρούφα έτοιμη ματ ή γυαλιστερή ή τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας
Φόρμα που ανοίγει στο πλάι χωρίς τρύπα στη μέση, 26 εκατ. περίπου
Κρέμα γάλακτος για συμπλήρωμα
1. Αφήνουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αβγά 2 ώρες εκτός
ψυγείου.
2. Κτυπάμε σε μεγάλο μπολ, το βούτυρο με τη ζάχαρη και
ρίχνουμε ένα-ένα ολόκληρα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.
3. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι σε μικρές
ποσότητες εναλλάξ με το γάλα. Κρατάμε μία κουταλιά κακάο για το τέλος.
4. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε ακόμη 5
λεπτά.
5. Βουτυρώνουμε καλά τη στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το
μίγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20
λεπτά.
7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε τη φόρμα. Την
αναποδογυρίζουμε σε στρογγυλή πιατέλα και αφαιρούμε τη βάση της φόρμας με τη
βοήθεια μίας σπάτουλας, αν χρειασθεί.
8. Σε ένα μικρό τρυπητό βάζουμε το κακάο που κρατήσαμε και
πασπαλίζουμε το γλυκό μας.
9. Ρίχνουμε από πάνω λίγη τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας.
Σερβίρετε χλιαρό προς ζεστό με λίγη κρέμα γάλακτος, κλείστε
τα μάτια και σοκαπολαύστε το!
Καλό μαμ(LoL)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου